Terme Ptuj

O projektu

Nagrajeno slovensko kopališče Terme Ptuj je v letu 2018 zasedlo zavidljivo tretje mesto med termalnimi kopališči, v letu 2021 pa pa se je uvrstilo tudi med naše največje projekte. V času hitrega življenjskega tempa Terme Ptuj na prvo mesto postavlja aktivno regeneracijo in omogoča ljudem, da si naberejo novih moči. V čast si štejemo, da smo lahko sodelovali pri projektu, ki ima dolgoletno tradicijo v slovenskem prostoru.

Izziv

ESCO investitor je v sklopu celovite energetske prenove objekta termalno-rekreacijskega centra Ptuj s 4200 m2  vodnih površin potreboval energetsko rešitev za dvig temperature odpadne termalne vode, kar bo omogočalo uporabo toplote na visokotemperaturnem nivoju v ogrevalnem sistemu. Zaradi zagotavljanja obljubljenih energetskih prihrankov za naročnika Terme Ptuj je investitor iskal toplotno črpalko z visokim temperaturnim območjem delovanja (do + 70 °C) ob najvišjim možnim energetskim izkoristkom ob še sprejemljivem začetnem strošku.

Valmor klimatske naprave v Termah Ptuj
Toplotne črpalke v Termah Ptuj

Rešitev

Rešitev zagotavlja toplotna črpalka Trane RTWF-G 155, toplotne moči 0.6 MW z zelenim hladivom R 1234ze in frekvenčnim regulatorjem za kar najvišji izkoristek v celotnem območju delovanja. Toplotna črpalk obratuje s COP izkoristkov do 5.3.  

Valmor kontaktirajte nas

Zaupajte nam
svoj izziv

Potrebujete strokovni nasvet, pravo HVAC napravo ali informativno ponudbo? Pošljite povpraševanje, naši strokovnjaki vam bodo z veseljem priskočili na pomoč.