Center Rog Ljubljana

O projektu

V središču Ljubljane je stara tovarna Rog, ki se prebuja v drugo življenje. Ta nekdanja tovarna koles je v fazi prenove in bo v prihodnosti služila skupnosti kot kreativno in kulturno središče. Center Rog bo hlajen z dva hladilnima agregatoma, z visokim sezonskim izkoristkom hlajenja SEER in hladivom z nizkim GWP koeficientom. Z namestitvijo dveh sodobnih hladilnih agregatov zagotavljamo ugodne in udobne bivanjske pogoje za različne aktivnosti, ki se bodo odvijajale v prostorih Centra Rog, kar omogoča kreativnim delavcem, umetnikom in obiskovalcem, da v polnosti uživajo aktivnosti in interakcije, ki jih prinaša prenovljeni družbeni prostor.

Izziv

Projekt je zahteval namestitev dveh hladilnih agregatov v objektu, ki se nahaja v osrčju Ljubljane ter zagotavljanje visoke učinkovitosti sistema.

Rešitev

Hladilni agregat Trane Sintesis Advantage modela CGAF 130 HE proizvajalca Trane temelji na zračno hlajenem hladilnem agregatu, prilagojenem za visoke zunanje temperature (-10°C do 52°C). Hladilni agregat uporablja scroll tip kompresorja, kar omogoča visoko učinkovitost in zanesljivost delovanja. Hladilna naprava je skladna z okoljskimi standardi, saj uporablja hladivo R454B, ki je v skladu z najnovejšimi regulativami (GWP<750). Skladnost z ErP 2021 direktivo za SEER je izkazana z vrednostjo 4.55, in (Eta s,c) 179.00 %.

Valmor kontaktirajte nas

Zaupajte nam
svoj izziv

Potrebujete strokovni nasvet, pravo HVAC napravo ali informativno ponudbo? Pošljite povpraševanje, naši strokovnjaki vam bodo z veseljem priskočili na pomoč.