Osnovna šola Vižmarje

O projektu

Osnovna šola Vižmarje je ena izmed ljubljanskih šol, v kateri malčki rastejo v vedoželjne šolarje. Ob izgradnji nove športne dvorane so se odločili za celotno energetsko prenovo , ki bi bila okolju prijazna in skladna s konceptom eko šole. V sklopu slednjega Osnovna šola Vižmarje skrbi za urejeno bivalno okolje, zmanjšuje porabo energije in čiste vode. Ker je tudi nam skrb za okolje izjemnega pomena, nam je bilo naše sodelovanje še posebej v veselje.

Izziv

Osnovna šola Vižmarje, kjer se dnevno zadržuje večja količina mladih, je potrebovala energetsko rešitev za ugodje svojih učencev. Energetska zasnova  je morala biti skladna z energetskim konceptom Mestne občine Ljubljana, ki predpisuje prioritetno uporabo obnovljivih in okolju prijaznih energetskih virov.

OŠ Vižmarje dobava HVAC opreme
OŠ Vižmarje

Rešitev

Zaradi plina kot prioritetnega energenta za ogrevalno rabo v MOL, smo izbrali šest plinskih toplotnih črpalk Panasonic ECO-G U16, U20 in U30. Pet toplotnih črpalk je priključenih na porabnike — klimate, ena pa v kombinaciji z vodnim modulom napaja kasetne enote z direktno ekspanzijo (DX).

Valmor kontaktirajte nas

Zaupajte nam
svoj izziv

Potrebujete strokovni nasvet, pravo HVAC napravo ali informativno ponudbo? Pošljite povpraševanje, naši strokovnjaki vam bodo z veseljem priskočili na pomoč.