Vrtec Čebelica

O projektu

Vrtec Čebelica, prostor, v katerem se naši malčki učijo socialnih veščin in sklepajo prva prijateljstva, je v Ljubljani prisoten že več kot 30 let. Leta 2014 je praznoval tudi otvoritev novo zgrajene, energetsko varčne stavbe. V čast nam je, da smo lahko s svojim delom pripomogli k energetsko varčni stavbi za bodoče generacije.

Izziv

Za novo, energetsko varčno stavbo je investitor MOL potreboval energetsko rešitev. Ta je morala biti skladna z energetskim konceptom Mestne občine Ljubljana, ki predpisuje prioritetno uporabo obnovljivih in okolju prijaznih energetskih virov.

Panasonic naprave v vrtcu Čebelica
Vrtec čebelica

Rešitev

Zaradi plina kot prioritetnega energenta za ogrevalno rabo v MOL, smo izbrali plinsko toplotno črpalko Panasonic ECO-G, ogrevalne moči 50 kW in hladilne moči 45 kW, ki združuje okolju čisto kurjenje zemeljskega plina in izkorišča princip delovanja toplotne črpalke, ki omogoča ogrevanje stavbe pozimi in hlajenje prostorov poleti.

Valmor kontaktirajte nas

Zaupajte nam
svoj izziv

Potrebujete strokovni nasvet, pravo HVAC napravo ali informativno ponudbo? Pošljite povpraševanje, naši strokovnjaki vam bodo z veseljem priskočili na pomoč.