BTC City, Hala A

O projektu

BTC City je eno izmed največjih poslovnih, nakupovalnih, rekreativno-zabaviščnih in kulturnih središč v Evropi. Ta večnamenski kompleks ponuja bogato nakupovalno izkušnjo z več kot 450 trgovinami in raznovrstno kulinarično ponudbo. Tu najdemo tudi širok spekter kulturnih in zabavnih dejavnosti, vključno s Športnim centrom Millenium in SiTi Teatrom, ter prestižno “spa & wellness” destinacijo, Vodno mesto Atlantis. Z več kot 21 milijoni obiskov letno BTC City simbolizira sodoben urbani utrip, kjer se prepletajo posel, kultura, zabava in gastronomija, kar obiskovalcem ponuja celovito izkušnjo na enem mestu.

Izziv

Družba BTC s svojim poslanstvom pomembno doprinaša k učinoviti rabi energije. Objekt Hala A je že od samega začetka obratoval z rešitvijo polnjenja in praznjenja hranilnikov ledu. K odločitevi za menjavo prvotno nameščenega hladilnega agregata Trane RTAC je, po skoraj 20-letih obratovanja, prispevala boljša energetska učinkovitost novi naprav na tržišču. Ključen izziv je predstavljala potreba po popolni integraciji nove naprave v obstoječe pogoje in infrastrukturo, ne da bi to vplivalo na zaustavitev pri delovanju objekta. K projektu smo pristopili v začetni fazi, pri čemer smo sodelovali z investitorjem, da bi svetovali in pomagali izbrati energetsko učinkovit in ekološko sprejemljiv hladilni sistem.

btc-a-1
btc-a-2

Rešitev

ERTAF Sintesis 205 hladilni agregat Trane je zračno hlajen hladilni agregat za dvorežimsko pripravo hlajene mešanice glikol/voda. Naprava je tovarniško opremljena z modulom za pripravo ledu in vsebuje vmesnik za centralni nadzorni sistem. V dnevnem režimu, naprava deluje s hladilno močjo ~700 kW in temperaturnim režimom 11/7.5°C napaja neposredno porabnike. V nočnem režimu pa naprava proizvaja ledeno mešanico s temperaturnim režimom -2/-5°C in 550 kW moči.
Hladivo v napravi je skladno z okoljskimi standardi (GWP<750) in direktivo ErP 2021 za SEER. Sistem uporablja plin R513a. Hladilni agregat ima za optimalne izkoristke pri delnih obremenitvah nameščene frekvenčnike motorjev vijačnih kompresorjev.

Valmor kontaktirajte nas

Zaupajte nam
svoj izziv

Potrebujete strokovni nasvet, pravo HVAC napravo ali informativno ponudbo? Pošljite povpraševanje, naši strokovnjaki vam bodo z veseljem priskočili na pomoč.