Poslovni center Hyperium

O projektu

Poslovni center Hyperium v Skopju je bil zgrajen v letih 2007 do 2010 in je delo slovenskega arhitekta Janija Vozlja. Je moderno zasnovana poslovna stavba, zato je bilo pomembno slediti njenemu modernemu dizajnu in zasnovati sisteme klimatizacije tako, da bodo  ugodili potrebam njenih vsakodnevnih uporabnikov.

Izziv

Investitor je želel zgraditi energetsko učinkovito, moderno poslovno stavbo v Skopju, ki bi bila skladna z veljavnimi energetskimi in okoljskimi standardi v Evropski uniji ter imela fleksibilen HVAC sistem, ki omogoča sočasno ogrevanje in hlajenje.

Poslovni center Hyperium Skopje
Poslovni center Hyperium - HVAC oprema

Rešitev

Zasnova sistema ogrevanja in hlajenja s 4-cevnim razvodnim sistemom ter mikroprocesorsko regulacijo vsakega posameznega konvektorja in klimatske naprave, z navezavo na CNS zgradbe, ki omogoča oddaljeno spremljanje porabe energije. Valmor je skrbel za celoten inženiring projekta: projektiva, dobavaposameznih elementov strojnih inštalacij (hladilni agregati, klimatske naprave, klimatske naprave za prezicno klimatiziranje IT prostorov, ventilatorski konvektorji, prezračevalni odvodnih in protipožarnih ventilatorjev, CNS sistem, vključno z DDC krmilniki in SCADA sistemom), vodenje podizvajalcev, izvedba cevnih inštalacij, inštalacija prezračevalnega sistema in sistema protipožarne zaščite (Sprinkler in SHM), inštalacija vodovoda ter kanalizacije.

Valmor kontaktirajte nas

Zaupajte nam
svoj izziv

Potrebujete strokovni nasvet, pravo HVAC napravo ali informativno ponudbo? Pošljite povpraševanje, naši strokovnjaki vam bodo z veseljem priskočili na pomoč.