Pharmacann Int.

O projektu

Podjetje Pharmacann Int. je prvo podjetje v Severni Makedoniji, ki je pridobilo mednarodno licenco za proizvodnjo medicinskega THC iz marihuane. Njihova strategija je bila razviti vrhunski pridelovalni obrat marihuane ter zagotoviti proizvodnjo linijo, ki bo omogočala konstantno pridelavo kakovostnih produktov s pomočjo inovativnih tehnik gojenja. Pharmacann Int. je s svojim uspešnim zagonom obratovanja postavilo standarde v tej hitro rastoči industriji za vse ostale igralce na trgu. Za nenehno zadostitev strogim standardom kakovosti sta ključno vlogo odigrala zasnova in kasneje obratovanje HVAC sistema, ki omogoča kontrolirano proizvodno atmosfero

Izziv

Popolnoma zaprt objekt za vzgojo, razmnoževanje in rast kanabinoidnih bilk v proizvodnji medicinske marihuane je bilo treba klimatizirati za vzpostavitev kontrolirane atmosfere in idealne klime za rast in razvoj THC spojin. Omejeni smo bili z razpoložljivimi električnimi in vodnimi priključnimi kapacitetami in zahtevo po energetsko varčni rešitvi.

Proizvodnja medicinske marihuane
Sistem hlajenja Pharmacann

Rešitev

Izdelali smo hibriden sistem za pripravo hladne vode za hlajenje in razvlaževanje na eni strani ter pripravo tople vode za dogrevanje in ogrevanje objekta na drugi strani. Skupna vršna moč hlajenja znaša 5.1 MW, skupna vršna moč ogrevanja pa 3.3 MW. 

Dva zračno hlajena hladilna agregata Trane RTAF, skupne moči 2.9 MW, skrbita izključno za pripravo hladne vode in pokrivata vse vršne obremenitve v sistemu. Dva vodno hlajena hladilna agregata skupne moči 2.2 MW, Trane RTHD, ki s kondenzatorsko hladilno vodo kot izvorno energijo na nizkem temperaturnem nivoju napaja dve toplotni črpalki voda-voda, skupne moči 3.3 MW, Trane RTWF, ki na porabniku zagotavljata toploto na visoko temperaturnem nivoju (temperatura vode do + 80 °C). Izkoristek vložene električne energije je zaradi izkoriščanja odpadne kondenzatorske toplote hladilnih agregatov maksimalen.

Valmor kontaktirajte nas

Zaupajte nam
svoj izziv

Potrebujete strokovni nasvet, pravo HVAC napravo ali informativno ponudbo? Pošljite povpraševanje, naši strokovnjaki vam bodo z veseljem priskočili na pomoč.