Te-tol

O projektu

Termoelektrarna in Toplarna Ljubljana deluje že od leta 1966 in je ena izmed največjih klasičnih kogeneracij toplote in električne energije po oddani toplotni moči v Sloveniji. Ni klasična termoelektrarna, temveč je predvsem toplarna, ki proizvaja tudi električno energijo. Količina toplote, ki jo letno proizvede, predstavlja več kot 50 % vse proizvedene toplote za potrebe sistemov daljinskega ogrevanja v Sloveniji.

Izziv

Zamenjava obstoječega hladilnega agregata in izdelava sistema avtomatske regulacije sistema za sistem hlajenja energetskih prostorov in komande GPO v Termoelektrarni in Toplarni Ljubljana.

Trane hladilni agregat v TE-TOL
TE Tol Trane

Rešitev

Izbor, dobava in montaža dveh novih hladilnih agregatov Trane CGWH-120 (EER 2.61 in SEER 4.85) in izdelava sistema za krmiljenje delovanja hladilnih agregatov CPC — Chiller Plant Controller z navezavo na obstoječ nadzorno-krmilni sistem uporabnika.

Valmor kontaktirajte nas

Zaupajte nam
svoj izziv

Potrebujete strokovni nasvet, pravo HVAC napravo ali informativno ponudbo? Pošljite povpraševanje, naši strokovnjaki vam bodo z veseljem priskočili na pomoč.