Farmacevtsko podjetje

O projektu

Farmacevtsko podjetje se uvršča v sam vrh generičnih farmacevtskih podjetij v svetu. Njihova osnovna dejavnost je proizvodnja in prodaja zdravil na recept, izdelkov brez recepta in veterinarskih izdelkov. Njihovo poslanstvo, t.j. omogočiti ljudem zdravo in kakovostno življenje, pa omogočajo energetski procesi

Izziv

Priprava hladne vode za potrebe proizvodnega procesa in hlajenja ter razvlaževanja skladiščnih prostorov v vodilnem farmacevtskem podjetju na svetu, ki izdeluje generična zdravila. Funkcionalne zahteve so vključevale nizke meje sprejemljivega hrupa za okolico in koriščenje odpadne toplote (Total Heat Recovery).

Trane Sintesis Prime v proizovdnji Krka
Trane naprave v proizvodnem obratu Krka

Rešitev

Izbor zračno hlajenega hladilnega agregata z vijačnim kompresorjem Trane RTAF 090 z delno in popolno rekuperacijo kondenzatorske toplote na visokem temperaturnem nivoju, z visokim letnim (EER 2.6) in vršnim izkoristkom ter visokim skupnim izkoristkom celotnega sistema.

Valmor kontaktirajte nas

Zaupajte nam
svoj izziv

Potrebujete strokovni nasvet, pravo HVAC napravo ali informativno ponudbo? Pošljite povpraševanje, naši strokovnjaki vam bodo z veseljem priskočili na pomoč.